Kurtköy Anaokulu
Kuruluş 2014
Günlük yaşamınızda kullandığımız birçok beceri, ilgi ve yeteneklerimizin temeli 0-6 yaş arasında şekillenir. Bu yaşlar arasında bilişsel, duygusal , sosyal, dil ve motor beceriler alanlarında öğrendiğimiz bilgiler bizi gelecek yaşamımıza hazırlar.
Bir çocuğun normal bir gelişim gösterdiğinden emin olmak için tüm bu alanlarda yaşıtlarıyla karşılaştırılıp performansı değerlendirilerek gelişim takibi yapılır. Nasıl ki çocuğumuz ilk doğduğunda boy, kilo gibi fiziksel gelişimini öğrenmekten nasıl besleyeceğimizi öğrenmeye kadar bir çok alanda çocuk doktorlarına başvuruyorsak çocuğumuzun bilişsel, duygusal, sosyal, dil ve motor becerilerinin değerlendirilmesi amacıyla da bir uzmana başvurmamız gerekir.
Çocuğunuza gelişim takibi yaptırarak çocuğunuzun gelişiminin normal olduğundan emin olabileceğiniz gibi eğer farklı bir gelişim gösteriyorsa erken müdahale ile önleminizi alabilirsiniz. Gerekli müdahale programlarıyla gelişimini destekleyerek öğrenim hayatına hazırlayabilirsiniz.
Yine aynı şekilde bu yaş aralığı ileride nasıl bir yetişkin olacağımızın belirlendiği yıllardır. Ebeveynlerin çocuklarının kişiliğini olumlu yönde destekleyecek şekilde nasıl davranmaları gerektiği konusu ise yine anne-baba danışmanlığı ile öğrenilebilir.
REHBERLİK
ARAŞTIRMA ve DEĞERLENDİRME
BİREYİ TANIMA
Kurtköy Anaokulu,Kurtkoy Kres,kurtköy kreş,pendik uydukent anaokul,pendik Anaokulu,Pendik Kres,Sultanbeyli Anaokulu,Uydukent Anaokulu,Kurtköy Anaokulları,Anlam anaokulu,Anaokulu fiyatları,kurtköy Anaokulu fiyatları,anaokulu tavsiye,kurtköy anaokulu tavsiye,Pendik anakulları tavsiye,pendik anaokulları fiyatları,kurtköy çocuk yuvası,pendik çocuk yuvası,kurtköy yazokulu,pendik yazokulu,meb özel anlam anaokulu,ekonomik anaokulu,kreş fiyatları,sabiha gökçen hava alanı anaokulu,
PİSKOLOJİK DANIŞMA
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
BİLGİ TOPLAMA ve YAYMA
VELİ ve ÇEVRE ile İLİŞKİLER
ORYANTASYON
SEVK (REFERE)
YÖNELTME ve YERLEŞTİRME
MÜŞAVİRLİK (KONSÜLTASYON)
Okul öncesi eğitim neden gereklidir
-
Çocukta zeka gelişiminin %70 lik kısmı 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir.
-
Çocuğun grup içine katılması, sağlıklı ilişkiler kurması, kültürel değerlerine sahip çıkması, sosyalleşmesi gibi olgular bu yaşta gelişir.
-
Bu dönemdeki sapma ve olumsuzluklar çocuğun bütün yaşamını olumsuz yönde etkiler.
-
Farklı kültür ortamlarından ve ailelerden gelen çocuklar ortak bir yetişme ortamına okul öncesi eğitim kurumlarında ulaşır. Çocuk kendine güven duygusunu bu kurumlarda kazanmaya başlar.
-
Dilini doğru, yanlışsız ve güzel konuşma özelliğini bu yaşta öğrenir. Toplumu, çevreyi, evreni ve insan davranışlarını tanımaya başlar.
-
Nesneleri, eşya ve varlıkları, temel bir takım becerileri, davranışları, olumlulukları ve olumsuzlukları öğrenmeye başlama yaşı 3-6 yaşları arasındadır.
-
Aile içi desteğin tek başına yetmediği, çocuğun kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim zorunlu ve gereklidir.
Türkiye genelinde ortalama okul öncesi okullaşma oranı %15 tir. Bu son derece çarpıcı bir orandır. Diğer Ülkelerle karşılaştırıldığı zaman durum daha net olarak anlaşılmaktadır. Avrupadaki bir çok ülkede bu oran %100’dür.
Okul öncesi eğitiminin desteklenmesi için sonuç olarak şunları söyleyebiliriz: Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okulöncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır
Sonuç olarak;
Okul öncesi eğitim önemli ve her çocuk için gereklidir!...